първи пост

почвам да разбирам точните прояви на моята идеалистична 19-годишна същност. лафът, че мандатът на правителството ще завърши с приемането на закон за преизбиране на тройната коалиция, почва да става все по-реален. but then again, аз не си представях и сергей станишев да ми е премиер. и бойко – кмет. ah well. след всякаквите сини нюансирани разцепления в последните седмица/две, осемпроцентната гавра беше върха. сега поне знам, че може да се очаква всичко (:

от друга страна, миналата седмица се подписах в четири подписки на зелените – за допускане до двата броя избори, една за витоша и една за странджа. да, идеалистичната ми 19-годишна същност не се интересува, че те са ландшафтни архитекти и еколози без деца.

от трета страна, преди да се запозная по-детайлно с мажоритарната избирателна система, бях почти убедена, че трябва да е такава, и само незапознатостта ми ме спаси от това да се подпиша в петицията, организирана след лекцията на слави трифонов в университета ми. после разбрах, че има и други видове. смесени, преференциални..вариантът, който беше приет за тези избори, още не го осмислям, но има време.

Advertisements
първи пост

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s