i was lost in the lakes

..and the shapes that your body makes. или ми се искаше да е така. the mountains, that is.

честит празник.

мисля, че е крайно време хората, които ме познават от повече от 2 месеца, да разберат кои празници харесвам. и за да ви улесня:

харесвам нова година, рождения си ден, студентския празник, july morning, guy fawkes day, великден, съединението, независимостта, освобождението. деня на ботев. някои имени дни. ако щете, spring equinox. не, просто ме кефи думата.

не харесвам коледа. не харесвам и не празнувам деня на жената, св. валентин, деня на шегата.

към оставащите по-големи празници вероятно нямам изразено отношение. а впрочем, да не каже някой, че не обичам празниците. измислям си доста лични поводи, 29 март included. но не ми честитете „честит 29 март“, моля.

а днешният празник? той е в една по-особена категория. я, не само той, бих споменала тук.

идеята за празник на детето е страхотна, ако си на 10.

помня един първи юни някъде около 5-6 клас, когато отидохме в зоопарка с компания, имаше тонове хора, тъкмо беше излязъл на пазара tang ягода и имаше 100 места за дегустация и..беше забавно.

помня първия и последния път когато си купих подарък за първи юни – албум с архитектурни благинки. трябва да съм била на 17.

миналата година имахме матура и след нея ходихме в jumbo. в неделя, първи юни. имаше си хорица, да.

но да. не ми пожелавайте да запазя детското в себе си, не желая. детството е страхотен период, но трябва да знаеш кога си е отишло. не бих карала по цели дни на джанки и семки (без да ми става нищо впрочем) отново. не бих се състезавала с бутилки от коресилин вместо корабчета, бутайки ги с пръчка, по мръсна река.  не бих подхвърляла малки кученца, за да правят „салто морталес“ :D не бих чистила отново лайно от новото колело на приятелка. не бих клекнала до спуканата тръба, за да пия вода от нея. не бих тръгвала на експедиция до някоя квартална забележителност с повече кучета, отколкото хора. нито ще тръгна да се карам кой ще вземе големия кашон или с каква стойност ще са ни хартиените пари в селището :)

е, щом изяснихме това..

не си мислете, че в партитата до 6 сутринта, трудно разбираемото българско кино, театъра и философите от 20ти век няма чар :)

Advertisements
i was lost in the lakes

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s