искам да надникна в зимата

искам да надникна в зимата. не по принцип, просто следващата.

имам нужда да знам, че ще съм ако не по-еволюирала, то поне на същото ниво. искам да знам, че тази зима не беше последната. да бъдем отново увити с красиви и огромни шалове, да ми се подиграват за „зимното“ яке. през деня да навява хоризонтално сняг, който да заличава следите ни, а през нощта да гравитираме някъде около строежа, 4км, аско деница или където и да е, индустриално и коренно различно. да се хлъзгаме, да падаме, да ставаме и да ходим на лекции неприлично рано в тъмницата, а краката ни да измръзват преди да сме изминали и 15 минути пеша. да бъдем неразумни и да носим обувки от плат. да сме нон-стоп с geeky ръкавички, а ръцете ни да са еквивалент на вътрешното ни състояние – придобиващи нормален цвят едва в началото на втория ром, кървящи и измръзнали. да се наспиваме дори още по-малко, да правим глупости, да се въргаляме по всякакъв вид сняг. да снимаме смело, защото е красиво. да правим снежни ангели, цигански колела и deathmatch с едва събрани снежни топки. да караме кънки. да ритам сняг в краката ти, докато се смея и цвърча, че всъщност у нас има гражданско общество. да прекарваме тонове време над тонове кафе, чай, драма и екзистенциални разговори. да стана на 20, осмият ми декември да е по-незабравим и от миналия, да прекарам коледа със семейството си, а нова година – с приятелите си. a hmsu на 11, а ouim на 6. да посрещам хора от чужбина..отново, въпреки че first return is the sweetest. през останалото време си идвате, отивате, но поне през зимата се засичате и е малко неловко, но..винаги ще съм тук за вас. ако ме искате. а дори бих циклила тонове време под вълнено одеяло с чай и филми – 4-5 на ден. или с книги. уикенд с кафка или сартр. това беше по-миналата зима, де. иначе ще миришем на зима, ще ни е топло в градския транспорт, музиката отново ще е най-близо до нас (и буквално, под всичките дрехи) и ще циклим в артес вместо в дървеното, отново ще се стъмва рано и университетът ще става вълшебен. отново няма да има никой по спирките на градския транспорт след 21 и отново ще е магия.

зима, обещай ми, че ще се намираме и този път. аз обещавам да те търся.

обещаваш ли?

тогава вече ще съм готова за лято. за фестивали, морета, пътувания, ненормални купони или каквото друго кажете.

Advertisements
искам да надникна в зимата

2 thoughts on “искам да надникна в зимата

  1. Тодор каза:

    Аз пък лятото все си мечтая за зимата, а зимата — за лятото. Може би няколко месеца разстояние изтриват неприятните детайли и оставят само красивите спомени. През лятото снегът е вълшебен, през зимата жегата е манна небесна?

    А може би е просто защото повече обичам свежестта на пролетта и пастелната гама на есента отколкото екстремностите на другите два сезона…

  2. Обещавам да повторим всичко от до и дори да бъдем по-креативни и да измислим нови неща :)
    А за сега мисля да поработим над лятото и есента с тяхната прелест :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s