on-the-road movie stuff

17072009, 14:15, бдж

в обратен ред филмите, които гледах през изминалите дни:

Public Enemies

вярвам, че беше по-добрият избор за кино от романтична комедия в стил пернишки baileys (ракия с боза). самото наличие на johnny depp и christian bale в опозиция, режисирани от michael mann, беше погъделичкало любопитството ми отдавна. филмът е хубав интересен, ако се откажете от идеята, че е новият Heat и просто се насладите (ако не на друго) на визията. а в нея има какво да се види. особено за човек, минал веднъж през затормозяващото „как си го представяш този кадър?“ е, той очевидно си го представя всякак и повлича зрителя в неуморна игра с камерата – прицелване, наблюдавано отдолу; сцена около маса, разиграна в поне 3-4 непрестанно сменящи се плана..аnything. филм, фин в детайлите. в усмивките, миглите, очите. е, не очаквам всеки да си зададе въпроса „а като той постоянно е с двудневна брада, през ден ли са снимали?“ (:

иначе леко изкуствен, леко митологичен. но и нещо много важно: нали знаете как al pacino винаги играе голям мъдър шеф, bruce willis – ченге, а ed norton минава поне за малко през затвора? е, с johnny depp изобщо не е така и този филм ми помогна да го забележа. въпреки че съм пристрастена към визията му от Secret Window ^^

проблемът с еднаквите роли (доколкото е проблем) очевидно присъства и в българското кино, ако съдя по двата филма, които гледах – Изпепеляване и Откраднати очи. в първия виждаме стефан вълдобрев в същата роля от Светът е голям и спасение дебне отвсякъде, само че по-подробна , а във втория имаме весела казакова в…ами в нейната роля. същата от Мила от Марс, Шантав ден…просто тя пораства заедно с героините си – тук вече играе жена. иначе и двата са сериозни, стабилни, с леко тежка background обстановка и любовна история на този фон, но донякъде подчиняващи се на „правилата на бозата“.

има чар в блогването на хартия, но се хаби доста..ами хартия.

Advertisements
on-the-road movie stuff

One thought on “on-the-road movie stuff

  1. smileydamage каза:

    Дървото, което си използвала за да пишеш на него ще ти бъде благодарно, че е употребено с цел.Нали знаеш – 75% от хартията отива в канализацията :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s