on holding flowers

цветята са един от красивите детайли на живота. свикнали сме в обществото и ежедневието ни те да съпътстват някакъв жест или сами по себе си да бъдат такъв. нека тогава ги поднасяме (и носим) както подобава. обръщам се специално към мъжете.

според собствените ми наблюдения, мъжете, носещи цветя, се поделят на четири типа. то само по себе си, нали, е похвално, че съществуват такива. а и колкото по-малко възгласи и одобрителни „тц, тц, тц…сетил се е тоя“ чуваме на улицата или в градския транспорт или пък в ума си, толкова по-добре.

но да бъдем quick and to the point. снимките са набързо подбирани и служат колкото да дадат представа.

тип 1. мъжът с цветята-копие. този древен боец явно не може да се отучи от навика си и при нужда би използвал дори цветята за защита. горкото букетче е оставено да го брули вятър дори допълнително, защото нашият горд воин размахва смело ръката, в която го държи. ако е единично цвете, още по-зле – по-малък шанс изобщо това цвете да оцелее до мястото на срещата. това на снимката май е жена, но в съзнанието ви бавно изплуват примери, нали?

тип 2. букет за класната. моля ви, мъже над 13 години, не дръжте цветя така. освен че е нелогично да се държат цветята с цвета нагоре (най-малкото изсъхват и малкото капчици вода, които са били в тях, се стичат надолу по стеблото), изглежда нелепо.

тип 3, за който не можах да намеря подходяща снимка, но цветето е единично, държи се по този начин с ръка до тялото и стеблото надолу. да кажем, че това е най-лесният начин да се развали цветът му, което явно сте тръгнали да правите. иначе има известна аристократична нотка, но това цвете в крайна сметка за теб ли е, да си го гледкаш отгоре, или за мацката, която така и така те чака вече от 15 минути, а ти още си в метрото? това по повод днешния тип, който е донякъде поводът за този пост – носеше жълта роза по този начин. отделно, че жълтите цветя имат свое си значение, но това отделно. случаен представител на аудиторията на блога от мъжки пол пък заяви, че така си носи колата в бутилка. за капачката that is.

и стигаме до the right way to do it, тип 4. лесно, естествено, цветето не изсъхва, дори не се влияе от атмосферните условия – някой дъжд може само да го полее леко, а я се замислете какво става с горните варианти при дъжд?

а вие от кой тип сте?

Advertisements
on holding flowers

5 thoughts on “on holding flowers

 1. Maximilian каза:

  ох, ти си ррррргениална. тъкмо снощи си мислех да занеса пролетни цветя на кръстницата ми. малко ме притеснява това, че трябва да ги мъкна all the way to brussels – във влак и после трамвай. не съм подарявал цвете от…години, дори в края на 12 клас не подарих /нито в началото/. Но сега си се представям тичащ срещу човека, за когото са, с дебееееел сноп маргаритки с дълги дръжки. Дано остане нещо от тях, наистина…

  1. Bamfi каза:

   не знам дали маргаритките са пролетни цветя, но там нямат ли си цветарници? да не ги мъкнеш :Д

 2. ok, wtf. това наистина е пост за държене на цветя или има някакво скрито значение, което не разбирам? :-))) честита пролет, цвете

  1. Bamfi каза:

   ами определно и наистина е такъв, тези неща отдавна ми се въртят в главата :) пролет, да!

 3. цветя купувам от близко преди срещата, така че както и да ги нося не се увреждат за 500 метра… :)
  иначе май ги нося правилно ;)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s