идва Коледа и разваля всичко

за да си дойдем на думата, целият декември носи такова хубаво настроение, идва Коледа и разваля всичко.

този път за разнообразие…порадвайте се на неща като усмивките на хората, станете причина за тези усмивки, помогнете на някого с нещо дребно. отделете време за роднините и приятелите си, за четене на приятна книга, за която не сте намерили време цяла година (макар че това не е за одобряване), за ароматна димяща чаша чай. за коледния брой на „Капитал“, за някой хубав филм (по възможност не „Сам вкъщи“ или библейски, за Love Actually може да се обсъди допълнително), за каквото ви доставя удоволствие. нещо, което ви ухае на любов или е самата тя.

не се съсредоточавайте в боба, сармите или питката с пара, не се дразнете, че нещо не е станало както трябва или че някой не е направил нещо по вкуса ви. не размишлявайте какво ще си помислят хората, не се изнервяйте от суматохата и, най-вече, не си го изкарвайте на някой незаслужил, а най-добре не си го изкарвайте на никого.

или, ако пък четете това с намръщена физиономия и искате да уточните, че съвсем не харесвате „тоя безсмислен празник“ и считате, че трябва да сме добри целогодишно, а не само по Коледа, започнете от сега.

и не се сърдете, ако не нося пуловерите, които сте избрали за мен със спорна отдаденост на начинанието, или ако не ям сармите с кисело зеле, пържолите или суджука. просто не това е празникът.

весели празници и обичайте :)

Advertisements
идва Коледа и разваля всичко

3 thoughts on “идва Коледа и разваля всичко

  1. lilia каза:

    Има и друго, което съзнателно не се споменава , и което не се меи нито с пдаръци, нито с ядене.Но разбирам че има хиляди начини за всичко.Важното е да има настроение.

  2. “ не се съсредоточавайте в боба, сармите или питката с пара, не се дразнете, че нещо не е станало както трябва или че някой не е направил нещо по вкуса ви. не размишлявайте какво ще си помислят хората, не се изнервяйте от суматохата и, най-вече, не си го изкарвайте на някой незаслужил, а най-добре не си го изкарвайте на никого. “

    this is like.. SO today. :D

  3. прекрасен пост! чудесно послание!
    последният абзац описва идеално най-големите ми тревоги през празниците. понякога даже се питам защо хората си подаряват ненужни подаръци и преяждат на огроомни ‘булгаристански’ (ох..) трапези. иска ми се вс да можеше да се сведе до една картичка с лично и красиво пожелание и искрена силна прегръдка с доза любов :):)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s