часът на земята и чалгата

снощи оставаха около 10 минути до началото на „Часът на Земята“, когато из фейсбук заваляха призиви. един от тях беше:

но имаше и от този тип, както и този.

както всяка година, от някъде изникнаха хората, които са твърдо против инициативата и започнаха да говорят тук-таме разумни неща.

лагерът на „разумните“ се раздели на две – едните си загасиха осветлението кротко, другите обясниха, че няма да го направят, защото може да предизвика натоварвания в мрежата след края на часа.

лагерът на „неразумните“ също се раздели на две – едните си загасиха компютъра, телевизора, печката, хладилника и останаха с лаптоп на батерия, а другите пуснаха всичко на макс само за да са анти. и след един час първите се присъединиха към тях, правейки домашната дискотека още по-ярка.

както всяка година. но призивът „хайде, загасете си лампите, един час екологичен живот“ ми дойде в повече. какво означава един час екологичен живот? да бъдем вегани за един час? суровоядци? да караме на слънчева енергия? то нямаше и слънце, значи хептен.

цялата идея на Earth Hour не е да спестим енергия. ако искам да спестя ресурси на планетата избягвам найлоновите торби и излишните опаковки, ходя пеша, ставам вегетарианка, нося дрехи втора употреба и намалявам потреблението си. а това е просто един ден, в който да покажем awareness-a, че нещо се случва с планетата и това нещо не ни кефи. и евентуално да погледаме fire poi пред Народния театър :)

Advertisements
часът на земята и чалгата

3 thoughts on “часът на земята и чалгата

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s