защо харесвам „Под прикритие“

„Под прикритие“ е новият български сериал, за който се чуват слухове, че БНТ иска да си го „върне“ на bTV с техния „Стъклен дом“. доколко това е вярно, не е ясно – сериалите са от една страна в различни жанрове, от втора „Стъклен дом“ е с два пъти повече ефирно време от „Под прикритие“, от трета дори не се излъчват в един ден.

първоначално бях скептично настроена към сериала (и към БНТ като цяло), особено след като опитах да изгледам първата серия на „Столичани в повече“, затворих прозореца след 15 минути (едни впечатляващи 15 минути, за които разказвах дълго след това) и си казах край, от „Стъклен дом“ по-високо няма да се качат тв сериалите ни и ще си останем на нивото на „Забранена любов“.

след това започнах да дочувам отзиви, този го харесал, онзи не го харесал, едно-две ревюта, Димитър Митовски, Захари Бахаров, Мариан Вълев, любопитството ми започна да расте и се стигна до деня, в който си казах „дай все пак да видя за какво става въпрос“.

изгледах първите излезли пет епизода за два дни и мога да кажа, че съм приятно изненадана. сериалът е криминален, мафиотски, въртят се всякакви синтетични наркотици, трошат се глави, пребиват се жени, тук-таме се включват сърби, албанци, шиптъри и прекрасни timelapse кадри от София междувременно.

изчистено, стилно, без излишно навъртане на сюжетни линии, опростена фабула, доста приятен визуално и това ми стига, за да игнорирам малко рецитиране. чудесен, чудесен Джаро; Мариан Вълев в доста по-различно амплоа от това в „Лов на дребни хищници“; малко Миленита и Ирена Милянкова за цвят. харесва ми, че персонажите имат дълбочина, за разлика от някои случаи, в които виждаш как едни хора се опитват да изпълнят режисьорските и сценаристките приумици, в следствие на което забелязваш повече приумици, отколкото хора. а тук на екрана има хора.

с две думи: браво на екипа, ще следя!

по-подробно за сериала от циничния елф

Advertisements
защо харесвам „Под прикритие“

One thought on “защо харесвам „Под прикритие“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s