избори for dummies

обикновено се вълнувам от политика колкото от мобилни телефони – два месеца преди изборите или покупката на нов телефон и една седмица след.

за тези два месеца обаче най-често преживявам доста чудене. и докато при мобилните телефони всичко е ясно и в който и сайт да влезеш, можеш да видиш пълните характеристики, както и дори да сравниш с други модели и да ти кажат кой е по-добър, с политиката не е точно така. а някои сравнителни сайтове го правят съвсем семпло и на език човешки за хората, които не са много навътре с нещата.

информацията в политиката обаче обикновено не е толкова ясна. хващам се, че разпитвам хора от обкръжението си (най-често 30+ или, в случай на 30-, задължително учещи международни отношения или политически науки), за да разбера кой е от наш’те, кой не е пич, кой може да оправи нещата. извън това кой ми е симпатичен. като цяло съм малко извън нещата, защото смятам, че политиката е едно шоу, в което само участниците се забавляват, иначе е занимание неполезно.

няма кой публично да каже „да, този е от розовите, но преди беше с лилавите, завършил е еди-какво си, интелигентен е, но е фурнаджийска лопата“ или „е да, тази изглежда окей, но всъщност не е, защото това и това“. проблемът: аз се вълнувам от политика повече от приятелите от близкото ми обкръжение. та ще е супер да има нещо такова.

Advertisements
избори for dummies

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s