la piel que habito

 

изкуството е гаранция, че си жив, че дишаш, а когато успява да спре дъха ти по средата на всичкото това дишане, знаеш, че си е струвало. и не е необходимо да се прехласваш излишно по посредствени неща с успокоението, че само това ни е останало, когато Алмодовар отново надминава себе си. ако ти се гледа нещо приятно за окото, което може и да те хвърли в размисли, но ако не искаш, няма проблем – гледай Уди Алън. това е друга бира.

когато гледам филм на Алмодовар, рядко мога да предвидя какво ще се случи – той успява с чисто човешки отношения да избяга от всякакви сюжетни клишета, при това без употребата на терминатори, трансформатори, полиция, престрелки, изкуствен смях, сватба и всички така характерни за масовия вкус похвати.

някъде в ревютата прочетох, че с този филм Алмодовар няма да привлече нови фенове, но определено ще очарова съществуващата си фен-маса – да, определено не бих се опитала да зарибя някого по Алмодовар с този филм. сюжетът върви от „now that’s fucked up“ към „по-fucked up не може да стане“ до „чакай бе, това е Алмодовар“.

мисля си, че той успява да вглъби зрителя толкова навътре, че после му е трудно да се реинтегрира в обществото – както с всяко по-вътрешно преживяване. поне часове наред. драма, трилър и други жанрови определения, които нямат никакво значение в случая. Кожата, в която живея.

Advertisements
la piel que habito

5 thoughts on “la piel que habito

  1. inni4ka каза:

    Филмът беше…какъвто и съперлатив да напиша ще звучи банално. Просто ме сграбчи за сърцето и мозъка. Аз лично бих се влюбила в Алмодовар като заложник в похитителя си, дори да беше първият негов филм, който гледам. Риспект!

  2. inni4ka каза:

    неее :) далеч не е първият. просто дори да си представя, че не съм гледала други негови неща, съм сигурна че пак бих се запалила по него от El piel que habito.

    Да се приема по-скоро като коментар на “ с този филм Алмодовар няма да привлече нови фенове“:)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s