пред винкело ACTA не важи

протестирах в София, но снимката е прекрасна. (via Добро утро, Перник)

в столицата се събрахме наистина много хора – нямах реална преценка за количеството, защото шествието от НДК до парламента се точеше доста, но хиляди. може би към 10. шегувахме се, че медиите пак ще пишат неща от типа на „6-7 човека излязоха да протестират, 5 от тях направиха шествие по Витошка, другите се присъединиха направо пред парламента“, но като че ли в случая медиите нямат интерес да не съобщават количеството.

протестът премина мирно и кротко, беше може би като нещо, обединяващо повечето протести и масови събирания, на които съм била. а именно: екоактивисти, раздаващи листчета с информация за разни протести и акции за Витоша; бордисти с бордове; гийкове тип протеста срещу затварянето на замунда и арена преди години, носещи си аксесоари тип стар монитор на каишка с надпис ACTA („ела тука, ACTA!“); деца, крещящи „искаме си порното!“; щипка скинове; майки с чанти „щастливи майки – кърмени бебета“ ли беше, нещо подобно, тип свободни кокошки и какви ли още не типажи. към това се добавя разнородна компания от всичките ти познати, които срещаш на метъл концерти/електронни партита/горски партита/TEDxBG/университета/не си срещал от години. изобщо толкова шарено, че с удоволствие бих направила един sofiaproteststyle блог. всичко това на максимум -7-8 градуса с кофти вятър. браво!

и снимки от галерията на Капитал.

Advertisements
пред винкело ACTA не важи

3 thoughts on “пред винкело ACTA не важи

  1. Благодаря за клипа, нямах честта да бъда там,но поне придобих представа какво е било.Може би наистина е обединяващо повечето протести и масови събирания, , обединение в екоактивисти, раздаващи листчета с информация за разни протести и акции за Витоша, много бордисти с бордове, както и тези гий тип протеста срещу затварянето на замунда и арена преди години.Хубаво е всичко това както пишеш и ти в статията си, но се чудя защо все се събираме за тези негативни събития.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s