walk2help и впечатления от TEDxNBU

тазгодишното (второ) издание на TEDxNBU отново мина приятно, вдъхновяващо и в компанията на изключително свежи хора – организатори, публика, лектори. водещ беше Боби, който (след първоначалното подскачане насам-натам с размахване на ръце и повтаряне на мантрата „всичкоенаредвсичкоенаредвсичкоенаред“) влезе много приятно и съвсем на място в ролята си.

най-много ме впечатлиха лекциите на Яна Дворецка за бавната мода,

на Евгений Дайнов за…общи свободни against-the-system, миролюбиви и хипарски теми :)

30-те неща, които ни каза Георги Камов:

и, разбира се, както винаги вдъхновяващата Деси Бошнакова, която говори за калинките и други вдъхновящи малки неща, както и за разликата между влюбване и обичане. лекция съвсем на място и ненатоварваща.

Ивелин Моллов, който е студент в НБУ, представи яката си инициатива Walk2Help. мотото й е Change the world while walking – със сваляне на приложение за смартфон, което пресмята колко километра сте извървели пеша, събирате точки, които можете да дарите за различни каузи – измежду досегашните са ваксини за кучетата в приюта в Богров, подпомагане на домове за деца като този в Нови Хан…изобщо е супер, нямам представа как не бях чувала за това досега. тествах приложението на Android-a си и, освен че има много готин дизайн, върви екстра. та и аз с него в очакване на нови каузи.

като цяло – вдъхновяващ ден в компанията на позитивни хора и техните идеи никога не е за изпускане. това за мен са TED събитията :)

 

Advertisements
walk2help и впечатления от TEDxNBU

One thought on “walk2help и впечатления от TEDxNBU

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s