свободни упражнения в RAW

a.k.a. flusso di coscienza

започнала съм да държа толкова, че дори не ми е трудно да намирам буквите. трудно ми е да намирам думите, но това не е нищо необикновено. оставих ги да играят dixit в другата стая, DDB станаха агенция на годината и сега се чудя накъде да продължа. към дръм енд бейса, винаги, към музиката, към пълнотата и изпълването на цялото повсеместно нищо със СМИСЪЛ, любов, цветове, красота и вълшебство. към единението, към вечното СЕГА, към адската и божествена красота, защото прекрасните неща винаги са ДВЕТЕ категории в себе си, най-ужасяващото и най-личното, най-прекрасното и най-тлеещото, най-доброто, което някога си виждал и най-странното, което никога няма да видиш (мерси, Пешо).

it had to be now. or never. cause I was going round in circles.

свободни асоциации до побеляване и поболяване, всичките мисли нахвърляни на едно, разслояване до последно и първо, хибридно чакане на незавършени идеали, fear of something, now I found the visions in my dreams! time to elevate this sound. lost. for. ever. цялата музика идва към теб и те обгръща, за да ти каже..какво да ти каже? всичко и нищо, клони към всичко, но е адски лесно да го объркаш с нищо. привидно не е нещо, което ще промени теб и всичките ти желания и мечти, но на втори поглед ще ги направи ако не същите, то поне диаметрално по-добри. all. or nothing. цялото световно писане е в рамките на тези два контраста, черното и бялото, бялото и нищото, черното и нищото, нищото и нищото. свободата и нищото, свободата и смъртта, свободата и затвора, свободата и ограничеността. свободата и звяра, свободата и красавицата. свободата и гъсеницата от Алиса. свободата и оскар уайлд, франц кафка, свободата и одисей. hectic писане и чакане на неполучени форми на нови писма, защото едва ли някога някой ще има свободата да ги изрази. своя свобода, свобода като свод, привидно ограничаващият и поставящ формат на СВ-та, които пращаме, СВое, СВоята, СВетскье кризе, немам за ризле. ОБ…Об, Енисей и Лена, ОБичам, ОБличам, ОБла повърхност, ОБлизвам, ОБщо-взето, ОБщо и лично. ОДАта на радостта, ода за одисей, одрин, од..оцд? да, ДА имам, ДА искам, ДА на всичко ново и прекрасно, ДА на всичко старо и прекрасно, ДА на ДАващите и ДАщните, ДА на всичкото не, ДА доставя удоволствие, ДА има смисъл, ДА съм смисъла за всеки и за никой. мога ли да съм ДА, без да съм била не? мога ли да съм ДА, без да искам и да съм имала, мога ли да изисквам и да не?

защо ми е толкова интересно да пиша под въздействието на някакви неща? защо искам да се ровя до безкрай в своята и чуждите души? защо искам да мога да опиша всичките емоции, които предизвиква музиката в мен, без да мога да ги изразя с думи? защо искам „перото” да се движи преди мен, защо искам да сменя двата вече разменени бутона? винаги ли по-старото е по-удобно от новото? което само след няколко разчупвания ще приеме формата на добре познатото старо, само че! – в нова и излъскана форма. в такъв случай имаме ли нужда от излъскване изобщо? защо се получава така, че всичко, към което се стремим, е ново и ново и още по-ново излъскване? защо не можем да свикнем от веднъж, че ще се примирим с едно ниво и това ще е за тоя път. иска ми се да можехме да си представим живота като плоскост, а не като стръмнина, която задължително трябва да изкачим и никой да не се плъзга назад, в никакъв случай. само че, защо? ако приемахме всичко като плоскост, състезанията (когато ги има) щяха да са много по-ясни и цялостни. в едно състезание на плоскост можеш да се разбягаш навсякъде, докато в едно състезание по стръмнина имаш 2 пъти по-малко варианти…

Advertisements
свободни упражнения в RAW

One thought on “свободни упражнения в RAW

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s