brain restart

за необходимостта от редовно рестартиране на мозъка.

сега веднъж това няма да е проза (ако това ти се четеше, и на мен това ми се пише, но ще е по-натам), но имам чувството, че обикновеният човек рядко се сеща сам да си рестартира мозъка. рестартирането се случва насилствено – когато вече няма накъде. например при земетресение, смърт в семейството, кофти заболяване (собствено или на близък човек), лична драма от голям калибър и така нататък. изведнъж, хей така, се сещаме, че хората всъщност сме добри създания (някои много) дълбоко в себе си, че имаме ограничено време да изживеем всичките емоции, които искаме да изживеем, че обичаме някакви хора, пък те не го знаят, че не сме достатъчно добри с близките си, че нещата всъщност могат да протичат много по-спокойно и безболезнено.

призивът ми е: рестартирай редовно мозъка си, преди да почне да се гаси сам!

какво се случва, когато това не се е случвало от известно време? каквото и с техниката – хубавата българска дума „забатачване“. започваш да се изнервяш прекалено много за прекалено малки неща. да се ядосваш, да тряскаш врати, да обвиняваш други хора вместо себе си или като цяло да обвиняваш, да слагаш вина върху нещо или някого. да обръщаш прекалено много внимание или изобщо някакво внимание на факти, хора и събития, които изобщо не трябва да те вълнуват. да ти се виждат като проблеми дори най-малки неща. да концентрираш цялото си внимание около една област и да й придаваш огромно значение (e.g. ако не се справя с това интервю, всичко е загубено), като всъщност нещата са комплексни. да не виждаш изход. да имаш нужда от хиляди неща, случващи се наведнъж, за да си (мислиш, че си) щастлив.

докато всъщност…

можеш да си щастлив от нищото.

защото да, нищо не е.

но нищо е.

you should be higher…I’ll take you higher. идвай с мен, come или да идва 12-ти май.

начини да рестартираш мозъка си include but are not limited to: планина, уикенд извън града или просто вечер, в която всичко си е на мястото, употреба на субстанции по твой избор и/или мой съвет, медитация, оргазъм или с две думи всичко, което не добавя мисли, а отнема. тоест отиването на кино рядко е решение.

Advertisements
brain restart

3 thoughts on “brain restart

  1. Amber каза:

    През цялото време се чудех, какви са начините, нали, за brain restart… И ти за щастие си го написала накрая. И май няма как да не съм съгласна :)(поне с тези, които съм пробвала)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s